Használt cikkek keresése közben találtam meg a Felépülőket

Tudjátok rólam, hogy mennyire szeretek vásárolgatni a neten. Mostanság kifejezetten sok időt töltök el használt cuccok nézegetésével. Mindenféle oldalon lehet találni egészen jó állapotú használt ruhákat, elektronikai eszközöket, könyveket vagy akár bútorokat is. Viszont a múltkor éppen a használt cikkek nézegetése közben akadtam rá egy hirdetésen keresztül a felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg linkre, ahol az alkoholizmusról írnak részletesebben. Eleinte csak érdekelt a cikk, hiszen sosem tudtam, hogy pontosan milyen határtól is számít valaki alkoholistának, de ahogyan haladtam az olvasással, rá kellett ébrednem, hogy bizony az egyik haverom lehet, hogy hivatalosan alkoholbeteg.

A Felépülők honlapján rengeteg infó van az alkoholizmus működéséről és kezelési módjairól, így gondoltam, kicsit tájékozódom még a témában. Elvégre lehet, hogy én leszek az a barát, aki finoman rávezeti a haveromat, hogy nem normális dolog, ha egy héten ötször fogyasztasz alkoholt, beleértve az otthoni egyedüllétkor való iszogatást is. Mert erről van szó: a barátom, Dominik társaság nélkül, otthon a négy fal között is szeret néha meginni egy-két sört vagy gin tonicot. És aszerint, amit a felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg linken olvastam, ez bizony már árulkodó jel, hogy az illető alkoholproblémákkal küzd.

Körbenéztem tehát a felepulok.hu oldalán, amely egyébként egy nagyon jól megcsinált, informatív honlap. Van rajta külön menüpont az árakról, az alkoholizmus kezeléséről, de a hozzátartozókról is, ahol választ adnak az általában felmerülő fontos kérdésekre. Itt olvastam arról, hogy az alkoholizmus bizony nem csak a konkrét beteget érinti, hanem annak közeli környezetét, vagyis a családot és barátokat is. Ez azonban azt is jelenti, hogy a hozzátartozóknak felelősségük van az alkoholista személy segítését illetően, hiszen egy ilyen komoly és megterhelő folyamatba viszonylag ritkán vág bele magától az érintett személy.

Amellett, hogy elolvassátok a felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg oldalt, érdemes kicsit utánanézni magának a csapatnak is, akik ezt az egészet csinálják. A “rólunk” résznél el tudjátok olvasni a Felépülők volt klienseinek írásait, amik nagyon inspirálóan hatnak, és meg is győzik az embert róla, hogy ezek a programok valóban hatásosak. Emellett átnézhetitek az ott dolgozó addiktológiai szakemberek listáját is, akik között van családterapeuta, pszichológus, addiktológus-pszichiáter és sok-sok úgynevezett tapasztalati munkatárs, akik maguk is tudják személyes tapasztalataikon keresztül, milyen is egy ilyen felépülési folyamat. Ha pedig még kíváncsiak vagytok, milyen sikereket értek el a Felépülők munkatársai, akkor nézzetek bele a weboldalon található videókba, amelyeket a “média megjelenés” fül alatt tudtok megtalálni.

Én mindezeket elolvasva egyre biztosabb kezdtem lenni benne, hogy Dominiknak is jót tenne egy 28 napos felépülési program, pont azért, mert fiatalon felismerve a problémát hamarabb is állítható meg a komoly függőség. Így pedig az egészségügyi károk sem lesznek olyan jelentősek hosszútávon.

Tényleg érdemes beleolvasnotok a felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg cikkbe, hiszen csomó olyan információt találtok, amelyeket valójában nem is tudunk az alkoholizmusról. És lehet, hogy ti is ráeszméltek, hogy van olyan családtagotok vagy ismerősötök, aki talán nem is tudja maga sem, hogy ilyen problémával küzd, és segítségre szorul.