Beszélgetéstől a kerékpárokig

Néhány nappal ezelőtt áthívtuk a barátainkat vendégségbe. Vagyis, a vendégség-kifejezés túlzás, mivel valójában csak beszélgetni és üdítőt inni jöttek át, semmiféle ital vagy komolyabb téma nem került elő.

Nagy műgonddal bemutattuk nekik a nemrég felújított felső szintet: az újonnan kialakított két szobát, a világoskék csempével beborított fürdőszobát, valamint a dolgozószobát, amelyet nagy nehezen sikerült végre bebútorozni.

Szerencsére, a rögtönzött bemutató rendkívül elnyerte tetszésüket. Helyet is foglaltunk a nappaliban, majd – némi ásítozás után – a használt cikkekre terelődött szó.

Arra voltak kíváncsiak ugyanis, hogy a felújítás miatt megszabadultunk-e egy-két felesleges holmitól, vagy pedig mókus módjára inkább elraktároztunk mindent, amíg az átalakításokkal el nem készültünk.

Ekkor persze színt vallottunk, hogy rengeteg holmitól megváltunk: tele voltunk régi kacatokkal, szinte sosem használt dobozokkal, továbbá akkora mennyiségű ruhadarabbal, hogy mondhatni külön házat lehetett volna belőle építeni.

A párommal ezért úgy döntöttünk, hogy kupaktanácsot tartunk, és felírjuk, hogy mi az, amire a továbbiakban feltétlenül szükségünk van, és mi az, ami már biztosan nem fog nekünk kelleni.

A lista szépen gyarapodott, és szegről-végre kezdtünk is megszabadulni a felesleges kacatoktól.

Egy ponton azonban kissé elakadt a folyamat, mivel egy olyan tárgyhoz érkeztünk el, amely számomra jelentéktelen, a páromnak viszont igen sokat jelentett egykor.

Ez pedig nem volt más, mint egy nagyon nagyon régi, kötött pulóver, amely – érthetetlen módon – rengeteg helyet foglalt el. Elvileg még gimnazista korában kapta ajándékba egy lánytól aki akkoriban tetszett neki.

Azt hiszem, így érthető, hogy én miért akartam annyira megszabadulni attól a ruhától.

Nem is értettem, hogy egy ruhadarabnak miként lehet ekkora helyigénye, mindenesetre, igyekeztem jobb belátásra bírni a páromat, és arra kérni, hogy váljunk meg attól a pulóvertől, hiszen – bármennyire is szereti – még egyszer sem láttam rajta.

Nagy nehezen sikerült őt meggyőzni, így a szekrényünk gazdagabb lehetett egy óriás pulóvernyi hellyel.

Persze, nem a felújítás volt az egyetlen projektünk az utóbbi időben.

Miután beköszöntött a jó idő, úgy voltunk vele, hogy szeretnénk minél többet túrázni, illetve kerékpározni a szabadban.

Ehhez azonban muszáj volt beszereznünk az autóra egy olyan kiegészítőt, amely lehetővé teszi egy-egy bicikli biztonságos szállítását.

Így találtunk rá a https://autofelszerelesek.hu/kerekpartarto-ra, ahol számos hasznos és értékes információval gazdagodtunk a kerékpártartókkal kapcsolatban.

Megtudtuk például, hogy az autofelszerelesek.hu-n többféle kerékpártartó vásárlására is lehetőség van.

Vehetünk vonóhorogra szerelhető, autótetőre illeszthető, illetve hátsó ajtóra applikálható kerékpártartókat is.

Némi tanakodás után, arra jutottunk, hogy a tetőre szerelhető kerékpártartók közül választunk egyet, mivel valamiért az a kategória nyerte el a leginkább a tetszésünket.

Így bukkantunk rá a Thule Proride 598 2 darabos szettre, amelynek segítségével akár kettő bicikli szállítására is esély adódott.

Azért is volt szimpatikus számunkra ez a https://autofelszerelesek.hu/kerekpartarto oldalon fellelhető modell, mert új vázbefogó rendszerrel rendelkezik, valamint hosszú távon használható.

Arról nem is beszélve, hogy elektromos biciklihez is nagyszerűen passzol, valamint egykulcsos zárrendszerrel látták el.

Az autofelszerelesek.hu-n az is hangsúlyozva volt, hogy ez a fajta kerékpártartó nagyszerű ár/érték aránnyal bír, továbbá legalább 20 kg-os terhelhetőséggel rendelkezik.

A Thule Proride 598 ráadásul a tetőcsomagtartóra és a hordozóra egyaránt könnyen és rövid idő alatt felszerelhető, arról nem is beszélve, hogy semmiféle speciális eszközt nem igényel a felszerelési folyamat.

Mindezen kívül pedig egyszerűen hozzáférhető: ez pedig azt jelenti, hogy akár egyedül is könnyedén fel-és leszerelhető.

Az autofelszerelesek.hu-n az is ki van emelve, hogy a Thule Proride 598 kerékpártartó a rögzítőtálca kialakításának köszönhetően a szerelési művelet során automatikusan pozícióba áll.

Ráadásul, a sebesség miatt sem kell aggódnunk: az áramvonalas formatervezésnek hála ugyanis akár a 130 km/ h-s sebességgel is hősiesen megbirkózik.

Az autofelszerelesek.hu-ról azt is megtudhattuk, hogy rendkívül fontos szerepe van egy kerékpártartó megfelelő rögzítésének: egy hirtelen elénk ugró állat, vagy egy nagyobb bukkanó ugyanis könnyedén tragédiát vonhat maga után, hogyha a bicikli nincs adekvátan az autó tetejéhez illesztve.

A Thule új típusú kerékpártálcájával azonban nem kell aggódnunk a biztonságunk felől: garantáltan a legstabilabb rögzítést biztosítja kerékpárunk számára.

Nem is tétováztunk sokat: mihamarabb meg is rendeltük ezt a fajta kerékpártartót, hogy minél előbb mehessünk kirándulni, és ne kelljen aggódni a biciklik épsége miatt.

Volt még egy témakör, amin nagyon elgondolkodtunk. Ugyanis a városon kívüli országutakon terveztünk túrázni menni – meglepő módon – ahol azonban nem zárható ki a különféle, ugráló vadállatok veszélye.

Nem tudtuk pontosan, hogy miként lehetne elhárítani ezt a lehetséges fenyegetést, ezért jobban utánajártunk a témának.

Szintén az autofelszerelesek.hu-n bukkantunk rá a vadgázolás elleni vadriasztó szerkezetekre, pontosabban a Siren7 Max-ra.

Ez a szerkentyű egy egy ultramodern formavilággal rendelkező, egyedi tervezésű síprendszer, amely segít megelőzni a nagy összegű vadkár bekövetkeztét, amely nemcsak anyagi, hanem akár személyi veszteséggel is járhatna.

Ráadásul, egy rendkívül sokoldalú műszernek tekinthető, mivel nem csupán a dúvad (pl. róka), az apróvad (pl. fácán), vagy a nemes vad ellen nyújthat segítséget, hanem a felelőtlenül közlekedő háziállatok ellen is.

El nem tudtuk képzelni, hogy pontosan mivel riasztja el az állatokat ilyen hatékonyan. Ekkor alaposabban elolvastuk az autofelszerelesek.hu-n lévő leírást, és ott megtudtuk, hogy a vadak számára rendkívül kellemetlen, nagyjából 115 decibeles erősségű hangot tud kiadni, amely kb. olyan, mintha egy vonat száguldana el mellettünk, pár centiméternyire.

Az Etab7 Siren Max-ot a gépjárművek elejére kell felhelyezni, és a légáramlat kelti életre a vadriasztó hangot, menet közben. A rögzítést mágnes biztosítja, így nem kell attól tartanunk, hogy útközben véletlenül elhagynánk az eszközt.

Amellett, hogy fáradságos munkával, végre sikerült kifogástalanul befejeznünk a felújítást, annak örültünk a legjobban, hogy rátaláltunk az autofelszerelesek.hu-ra.

Anélkül ugyanis nem lenne lehetőségünk kerékpárokkal felszerelve, messzebbre is túrázni menni, illetve azon is idegeskedhetnénk, hogy vajon mikor ugrik elénk mondjuk egy eltévedt róka az erdő mélyéről.

A barátaink az est végére látszólag kissé túltelítődtek ezzel a sok-sok kiegészítő eszközzel, amiről áradoztunk nekik.

Ezért úgy voltunk vele, hogy inkább előszedjük azt a régi társasjátékot, amitől eszünk ágában se volt megválni a felújítás során, és megpróbálunk kicsit oldani a hangulaton.

Egy kis játék még soha nem ártott senkinek. Az ötletünk szerencsére, bevált: sikerült valamelyest ellazulniuk a rengeteg adattal és információval tűzdelt beszélgetés után.

A párommal meg is állapodtunk abban, hogy az autofelszerelesek.hu-ról csak limitált ideig, nagyjából 10 percig fogunk beszélni ezentúl.

Persze csak mások előtt, négyszemközt nem szeretjük az ilyesféle megkötéseket.

Amint hazamentek a vendégeink, már ismét neki is ugrottunk az autofelszerelesek.hu kínálatának: úgy éreztük, hogy a kerékpártartóval és a vadriasztóval még nincs teljesen felszerelt állapotban az autónk.