Spórolás kicsiben és nagyban – magán és céges környezetben

Szokott jobbára mindenki találkozni olyan jellegű statisztikákkal, melyek kimutatják mondjuk, hogy milyen kifejezések a legkeresettebbek az interneten. Ezek elárulnak egy csomó mindent arról, hogy miről szól akkoriban az életünk, amire az adott időintervallumot kiterjesztjük…

Bármibe lefogadom, hogy mostanában a “spórolás” igen gyakran használt kifejezés minden platformon, például a közbeszédben is. Hiszen nehéz idők járnak, az emberek már használt autót vesznek többnyire és csak kevesen újat, apróbb használati tárgyakból szintén veszünk a Vaterához hasonló oldalakon többet és többet, de még a céges kultúrában is “spórolós hangulat” van, úgy tapasztalom. A ” székhelyszolgáltató budapest ” kifejezések is gyakrabban íródnak be a keresőkbe, mint régen. Például azért, mert a szekhelyszolgaltatas24.hu-hoz hasonló cégek sokat segíthetnek valóban a spórolásban, és az adóoptimalizálásban is.

Olyan is van a “székhelyszolgáltató budapest” kulcskifejezések mellett, mint a “székhelyszolgálat 0%-os iparűzési adóval”. Amikor nagyjából mindegy, hogy milyen településhez köthető székhelyszolgáltatást választunk, de az a lényeg, hogy ne kelljen IPA-t fizetni! Lehetséges, mi több, kiegészítő szolgáltatásokkal együtt.

székhelyszolgáltató budapest

Újlengyel például alkalmas erre, mert nem szed IPA-t, ezért van ott is irodája a szekhelyszolgaltatas24.hu-nak. Már lassan 30 éve ez az elv az említett település önkormányzatánál: vonzóvá válni és nem beszedni az ebből az adónemből származó lehetséges jussukat. Valamit valamiért szemlélet – lemondanak érzésem szerint egy jövedelemforrásról, cserébe meg lehet nézni, mennyi és milyen nagy nevű cégek akadnak a listán, akik náluk érzik jól magukat, és ott is található a székhelyük. Komoly multinacionális nagyvállalat is van jópár ezek között, valóban.

Akkor célszerű a “Székhelyszolgáltató Budapest” nevű ajánlatcsomaguk helyett az újlengyeli verzióra rákeresnünk és majdan befizetnünk, ha nincs olyan telephelye, vagy fióktelepe a cégünknek, mely a székhelyáthelyezés után is Újlengyelen kívül esik. Mert ha nincs ilyen, nem kell megosztani az esetleges iparűzési adót.

Lehet továbbá ezen az egészen még azzal is spórolni, hogy ezután nem kell majd adminisztrációt fenntartani a székhelyen, amiről való lemondás különösen jó hatást gyakorol a pénztárcára (éves büdzsére) a kisvállalkozások esetében. Nincs irodabérlés, mégis van székhely és a postánkat ott átvevő és iktató adminisztráció (ami az szolgáltatás részét képezi minden szekhelyszolgaltatas24.hu-s csomagban). Van tehát opció a céges világban is a spórolásra, csak keresni kell az interneten. Mert, aki keres, az talál jobbára.