Használt napelem nincsen, de vehetünk akár olyan áron is

A használt piac lehetőségeit nem is olyan régen fedeztem fel. Az emberek ezt másodlagosnak szokták tartani és azt mondják, hogy nem érdemes mások levetett dolgait hordani vagy megvenni. Pár részen én is egyetértek ezzel a hozzáállással, mert valóban vannak olyan cikkek, amiket jó újonnan beszerezni. Ettől függetlenül teljes butaságnak gondolom azt, hogy valaki egyszerű prűdségből nem venne meg valamit csak azért, mert használt.

Vegyük példának azt, hogy miként rendeztem be a lakásomat. Mindenki tudja, hogy a bútorok eszméletlen pénzekbe tudnak kerülni. Van egy csavar azonban velük. Mégpedig az, hogy onnantól, hogy megvettük, nagyon nagyot esik az értékük. Egy nehezebb bútort pedig alig lehet szállítani, ami még jobban elvesz az összegből, amit kérhetünk értük. Én is emiatt tudtam nagyon olcsón beszerezni egy csomó szép bútort, amikkel semmi gondom nem volt.

Napelemet sajnos nem lehet használtam beszerezni, mégis, ez egy olyan dolog volt, amire nem sajnáltam kiadni pénzt. Viszont miután megtaláltam a Napelem Pályázatok oldalt, kiderült, hogy még ebben a témában sem kell rögtön a legdrágább terméket kiválasztani.  A napelem telepítése rendkívül komplikált tud lenni. Ezért is örültem, hogy létezik egy olyan oldal, mint a Napelem Pályázatok, ami segít nekünk kiigazodni ebben az útvesztőben.

Már az is nagyon megnyugtató, mikor még csak először fellépünk az oldalukra. A kialakításból is látszik, hogy számukra mi a legfontosabb szempont: a pontos tájékoztatás. Az információkat nem rejtik bonyolult menürendszerek mögé. Mindent könnyedén át lehet látni és ha bármi érdekel minket, pár kattintást segítségével el is tudjuk érni azt. Ha azonban általánosan szeretnénk informálódni arról, hogy miként néz ki egy napelem telepítése, akkor még a főoldalt se kell elhagynunk.

Egyszerűen csak lefelé kell tekernünk és szép lassan kibontakozik előttünk mindaz, amit a napelem telepítése kapcsán érdemes tudni. Nagyon tetszett, hogy a szöveg így volt tördelve. Egyszerre lehetett így kényelmesen olvasni, mellette pedig mindig fenn tudta tartani az érdeklődést. Nem vagyok nagy olvasó, interneten meg különösen nem szeretek olvasni. A Napelem Pályázatok oldalán azonban észre se vettem, hogy már mennyi ideje csak cikkeket bújok.

A napelem telepítése valóban egy nagyon szerteágazó téma, itt azonban mindent el tudtunk érni egy helyen, amit csak érdemes lehet tudni erről. A napelem telepítése kapcsán a leghihetetlenebb nekem az volt, hogy micsoda hatalmas dolgot teszünk azzal magunknak és a természetnek is, ha beszerzünk egy ilyen berendezést. Elsősorban spórolni tudunk, ezt a részét mindenki ismeri, teljesen érthetően. Amint beszerzünk egy napelemet, a befektetett pénzt elkezdi megtéríteni. Nekem azonban volt egy másik szempont, ami még meggyőzőbb volt.

Ez pedig a fenntartható jövő volt. Ha egyszer gyerekeim lesznek, azt szeretném, hogy egy szép világban nőjenek fel. Tudom, hogy egy napelem telepítése még nem fog alapjában semmit megváltoztatni, mégis, jó tudni, hogy legalább ennyit megtettem. Ezt a két indokot pedig összefésülve egy olyan ajánlat formálódott, amit nem lehetett kihagyni.

A Napelem Pályázatok pedig, attól a pillanattól kezdve, hogy felhívtam őket, megadtak minden eszközt ahhoz, hogy ezt az álmot megvalósítsam. Ingyen kijöttek felmérni a házamat, hogy egyáltalán kompatibilis-e egy napelemmel. Mikor megkaptam az igent, eszméletlenül boldog lettem. A napelem telepítése simán ment és nagyon elégedett voltam azzal a szolgáltatással, amit a Napelem Pályázatok csapata nyújtott.