Használt cikkeken szeretek spórolni, gázkészülék szerelőn nem

Régen a nagymamámnak volt az a számomra furcsa szokása, hogy amit tudott, használtan vett meg a használtcikkes boltban. Én ezt ilyen öreges hóbortnak tartottam, mára azonban ez a szemléletem teljesen megváltozott. Ahogy egyre inkább előtérbe kerültek a fogyasztói társadalomnak a hibái, és az, hogy milyen károkat tud okozni a túlfogyasztás, már így felnőttfejjel sokkal jobban tudom értékelni a nagymamám hozzáállását. Mai szóval környezettudatosnak, illetve zero waste – nek mondanánk őt, pedig valószínűleg a használtan történő vásárlásának igen prózai okai voltak, még pedig a pénzspórolás. A nagymamám és a nagypapám sosem voltak szegények, de mindig azt mondták, hogy azért van pénzük, mert nem herdálták. Ebben egyébként biztos is vagyok, bár én inkább annak vagyok ma már a híve, hogy a pénz van értünk, és nem mi vagyunk a pénzért. Persze kell, szükséges spórolni, de közben nem szabad elfelejteni élvezni az életet sem. Mindenesetre a nagymamám nagyfokú használtcikk vásárlási szokásai rám is rám ragadtak az idő múlásával. Ma is nagyon szeretek antikvár boltokban sétálni, hátha valami kincsre lelek. Valóban leltem is már egyébként nem egy kincsre, aminek a felújításával teljesen már hatást sikerült kölcsönözni az adott tárgynak. Ez az egyik hobbim is, a szép, régi dolgok felújítása, amiken látszik, hogy fénykorukban nagyon patinásak voltak, ám velük is elbánt az időnek a vasfoga. Ezeknek a tárgyaknak szeretek új életet adni. Így aztán nem csak sok pénzt tudok spórolni, hanem olyan dolgokra tehetek szert, amik nem jönnek minden nap velem szembe az utcán.

Igyekszem ezt a szemléletet az élet többi területén is kamatoztatni. Amire nem muszáj, nem költök felesleges pénzt, hogy elkerüljem a pazarlást. Van néhány olyan dolog azonban, amin egyszerűen nem érdemes spórolni, mert az ember sokszor anyagilag csak rosszabbul jön ki az egészből. Ilyen például szerintem a gázkészülék szerelő kérdésköre. Mind tudjuk, hogy a jó szakember nem lehet olcsó, illetve nagyon ritkán szoktak gyorsan dolgozni, hiszen, ha megfelelő alapossággal akarják a dolgukat végezni, az bizony sok esetben hosszú időt igényel. Hajlamosak vagyunk inkább az olcsóbb, de kevésbé jó szakembert választani, akik gyorsabban dolgoznak. Ám ahogyan azt lehet olvasni a vizgazfutesszerelo24.hu oldalán is van, nem érdemes ezt az alternatívát választanunk. Hiszen sok esetben ugyan tényleg gyorsan végeznek a nem annyira profi szakemberek, ám mire az ajtón kifordulnak, már lehet is őket visszahívni szerelni, mert újra elromlott a dolog, ami miatt kihívtuk őket. Ugyanilyen indíttatásból választottam én is gázkészülék szerelőt, aki a vizgazfutesszerelo24.hu – nak a szakembere. A honlapjukon is lehet olvasni, hogy egyszerűen ők nem engedhetik meg maguknak, hogy felületes munkát végezzenek, hiszen a céljuk, hogy egy időtálló és profi céget hozzanak létre, ami az elégedett ügyfeleken alapszik. Nem csoda, hiszen nem csak magánemberek vannak az ügyfeleik között, hanem ipari létesítményeknek is tudnak segítséget nyújtani, ha szükséges. Szerintem ez igazán jól mutatja a szakértelmüket, hiszen nem sok szakemberben van annyi tudás és tapasztalat, hogy ilyen nagy létesítmények esetében is megfelelően el tudjanak járni.

Mondjuk nem csoda a nagy szakértelem, hiszen már 32 éve dolgoznak a víz-, gáz- és fűtésszerelés területén a kollégák. Ez alatt az idő alatt nem volt olyan probléma, amit ne tudtak volna megoldani. Én amiatt is bíznám rájuk sokkal szívesebben a gázkészülékemnek a szerelését is, hiszen ennyi idő alatt szerintem már olyan sok mindent láttak és olyan sok mindent tapasztaltak, hogy nagyon új helyzetek nem szoktak előfordulni. Jó, egy kis túlzással, mert az élet nyilván mindig tud új dolgokat mutatni, amire az ember nem számít. Mindenesetre biztos szerintem az is, hogy ennyi idő alatt egy olyan dolgozói gárdát sikerült összerakniuk, akik szakmailag tényleg a csúcson vannak. A szolgáltatásaikat Pest megyén belül és Budapesten végzik, így ha esetleg szeretnénk igénybe venni a szolgáltatásaikat, akkor ezen információ tudatában lehet velük kapcsolatba lépni. Én Budapest vonzáskörzetében lakom, így nekem ezzel nem volt problémám, örültem, hogy ki tudom őket hívni, amikor baj van.

Ugyanis a vizgazfutesszerelo24.hu csapata akár egy órán belül is ki tud jönni hozzánk a helyszínre, ha komoly a probléma. Ezt nagyon jó volt olvasni, emlékszem, már elsőre is, ugyanis én akkor vettem fel velük először a kapcsolatot, amikor a házunkban egy nagyon komoly csőtörés ütötte fel a fejét. Nem az a kicsi vízfoltos fajta, hanem az, amikor az ember arra ébred fel, hogy úszik az egész fürdőszobája. Szerencsére korábban hallottunk már róluk, így felhívtuk a vizgazfutesszerelo24.hu – t, elmondtuk a problémánkat, és mondták, hogy igyekeznek olyan hamar kiérni a helyszínre, ahogy csak tudtak. Valóban nagyon gyorsak voltak, ami nagyon fontos egy ilyen csőtöréses esetnél, hiszen komoly károkat tud okozni a víz. Szerencsére még hasznos olvasnivalót is találtunk a honlapjukon azzal kapcsolatban, hogy mik a legfontosabb teendők egy ilyen súlyos csőtörésnél. Megmondom őszintén, én hirtelen nem is gondoltam arra, hogy az elektromosság milyen balesetveszélyes tud lenni ránk, ott lakókra is nézve, hanem azon aggódtam leginkább, hogy tönkre fog menni az új mosógépem. De szerencsére olvastam a weboldalukon, hogy ilyenkor a veszély elhárítása érdekében nagyon fontos, hogy áramtalanítsuk a helyiséget, hiszen mind tudjuk, hogy a víz az egyik legjobb elektromos áram vezető közeg. Ennek köszönhetően nem történt semmilyen baleset a csőtörés következtében.

Ám nem csak az az előnyük szerintem, hogy hamar a helyszínre tudnak érni, hanem az is, hogy 24 órás ügyfélszolgálatuk van, ami azt jelenti, hogy bármikor lehet őket hívni, ha baj van. Egy gázkészülék szerelő is azért nagyon fontos szakember, mert ezeknek a gázkészülékeknek a meghibásodása is nagyon veszélyes tud lenni, ha nem vigyáz az ember. A honlapjukon van egy alcím, amely úgy szól, hogy keresd gázkészülék szerelő kollégáinkat. Itt össze van gyűjtve, hogy melyik szakembert milyen esetben lehet hívni. Ez a hozzám hasonló laikusoknak jelent nagy mankót, aki nem feltétlen tudja, hogy ha van valamilyen probléma, akkor pontosan kihez is kell fordulni. Az oldalon található telefonszámokon lehet őket hívni, ami szám szerint kettő, illetve, ha éppen nem tudjuk felhívni őket, akkor lehet visszahívást is kérni. Ehhez nem kell mást tenni, mint megadni a nevünket, telefonszámunkat, e – mail címünket, és azt, hogy röviden leírva mi is a problémánk, hogy a munkatársak ennek tudatában tudjanak bennünket visszahívni. Én nagyon hálás vagyok a vizgazfutesszerelo24.hu csapatának, hogy már nem egyszer a segítségemre siettek, amikor szükségem volt rá. Az ő szolgáltatásuk aztán tényleg olyan, hogy azon nem érdemes spórolni, ha hosszútávon jól akarunk járni. Biztos vagyok benne, hogy ebben a nagymamám is egyetértene velem.