Álmaid késeit találhatod meg a használt cikkes oldalon

A világon két féle ember létezik: aki szeret és szokott használt cikkeket vásárolni, és aki óvakodik ettől az egésztől. A mi családunk az első kategóriába tartozik. Rengeteg mindent szoktunk használtan venni, hiszen attól még, mert az a bizonyos tárgy már valakinek a tulajdona volt, cseppet sem azt jelenti, hogy használhatatlan, vagy rossz állapotú. Rengeteg vadonatúj, vagy alig használt terméket lehet vásárolni az interneten, töredék áron az eredetihez képest. Persze nem ítélünk el senkit, és megértjük azokat az embereket, akik nem szeretnek ilyen dolgokat vásárolni, vagy nem tudnak azonosulni ezzel az egész jelenséggel, azonban még mindig sokan gúnyt űznek azokból az emberekből, akik használt holmikat vásárolnak és használnak. Azonban még mindig több a pozitivitás, amit kapunk, hiszen egyre menőbbnek is számít régi cuccokat venni, vagy vintage ruhákat hordani, valamint tudjuk azt is, hogy ezzel óvjuk környezetünket, így még egy jó cél érdekében is járunk el.

Rengeteg oldal és webes felület, valamint applikáció van már az ilyen használt dolgok megvásárlásának lebonyolítására. Én órákat szoktam böngészni ezeket az oldalakat, és nézegetni a kínálatot, hiszen igazi kincseket lehet találni. Legyen szó akár ruhákról, akár bútorokról, vagy egyéb használati tárgyakról, a használt cikkek között aztán tényleg mindent megtalál az ember.

Apukám nagy szenvedélye a főzés és imádja a különböző konyhai eszközöket, emiatt lakásunk legjobban felszerelt része is a konyha, hiszen az évek alatt rengeteg eszközt és tárgyat halmozott fel, amiket többnyire használtan vásárolt. Legutóbb is kinézett magának egy solingen késekből álló késkészletet, ami az eladó leírása alapján még vadonatúj, sosem használta őket, csak a helyet foglalták a szekrényében. Mivel apa már régóta vágyik ilyen késekre nagyon megörült ennek a találatnak és izgatottan várta, hogy a kezében tarthassa új szerzeményeit. A probléma azonban a használt cikkekkel, hogy itt nincsen ezer darab raktáron az egyes termékekből és nincsen készletfeltöltés hiány esetén, hanem csupán egyetlen egy, vagy ritka esetben pár darab van a termékből, ezért ha nem vagy elég fürge és csapsz le gyorsan az adott dologra, könnyen lehet, hogy elviszik az orrod elől. Sajnálatos módon apával is ez történt, hiszen mire már eljutott volna odáig, hogy megvegye a kinézett késkészletet, az már nem volt elérhető az oldalon, ez pedig hatalmas szomorúsággal töltötte el őt, mivel nem biztos, hogy még egyszer hasonló ajánlatba fog ütközni.

Anyával tanakodásba kezdtünk, hogy hogyan enyhíthetnénk apa bánatán, mert tudjuk, hogy nagyon akarta azokat a késeket, és egy darabig most ezt a negatív élményt nem fogja kiheverni. Eszeveszett keresésbe kezdtünk és átnéztünk minden használt cikkes platformot, hátha valami elkerülte apa figyelmét, és rejlik valahol egy hasonló hirdetés, azonban nem jártunk sikerrel. Abban maradtunk, hogy bár igaz, használtan nem találtunk másik ilyen ajánlatot, de meglepjük apát újonnan vásárolt késekkel, hiszen tényleg kárpótolni szeretnénk, és örömöt akarunk okozni neki. Találtunk is egy oldalt, a hunniakristaly.hu-t, ahol jó áron elérhető olyan solingen kések széles választéka, amelyek a német partnerüktől, a Contacto GmbH nevű cégtől származnak. Pár ezer forintos késektől kezdve akár több tízezer forintos darabokat is találhatsz náluk, illetve szinte minden célra van egy-egy késük.

Ha valaki nem lenne ismeretes ezekkel a késekkel, egy rövid kis ismertetőt is adnak a termékekről, hogy segítsék meggyőzni a vásárlót arról, hogy milyen jó döntést is fog hozni, ha ezen kések mellett dönt. A vágóeszközök a nevüket gyártási helyükről kapták, hiszen a késeket a németországi Solingen-ben gyártják, amelyet szokás a németországi finomacél feldolgozás fellegvárának is nevezni, és világszerte híresek az itt gyártott eszközök. Az oldalon található darabok 52 Rockwell keménységű acélból készültek, és többnyire szeletelésre, valamint hámozásra alkalmasak, de profi szakácskések is vannak közöttük. A Rockwell mértékegység abban segít, hogy mérje az anyag felület szilárdságának mértékét és azt, hogy mennyire ellenálló a külső behatásokkal szemben, az 52 Rockwell mennyiség pedig igazán jónak és strapabírónak számít a piacon.

A Hunnia Kristály Kft. 1994-ben alapult és azóta igyekszik kiszolgálni a különböző vendéglátóipari egységeket a lehető legjobb minőségű és hosszú élettartamú konyhai eszközökkel. Nem csak éttermek, kávézók vagy bárok számára forgalmaznak termékeket. Akár hétköznapi, otthon használatos darabokat is találhatsz náluk, de palettájuk igazán sokszínű, hiszen az iskolai menzák és kórházi étkezdék számára szükséges eszközöket is egytől-egyig megtalálhatod náluk. Hotelek és rendezvények számára is szolgálnak mindenféle vendéglátóipari eszközökkel, hiszen sokféle chafing és reggeliztetéskor, svédasztalos kiszolgáláskor használt berendezés megtalálható náluk, sőt még a kifinomultabb, luxusabb helyek örömére fine dining stílusú étkészletekkel is rendelkeznek. És ha mindez nem lenne elég, még a kis és nagy mennyiségű étel szállítására és egyben melegen tartására alkalmas ételszállító eszközöket is forgalmaznak, tehát az egyszerű éthordóktól kezdve a thermoládákig és badellákig mindent megtalál az ember náluk. Röviden tömören: ezen az oldalon tényleg mindenre rálelhet az ember.

Amellett, hogy ilyen széles termékkínálattal rendelkeznek, nagyon odafigyelnek az árult dolgok minőségére is. Árucikkeik szinte mind HORECA minőségűek, és egyenesen Svájcból. Olaszországból, Lengyelországból és Németországból érkeznek raktáraikba.

Internetes áruházukban minden terméket megtalálsz, és az ország bármely pontjáról rendelhetsz tőlük. Két futárcéggel is együtt dolgoznak, így biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb és legkényelmesebb szállítási módot, ha őket választod. Van lehetőséged akár házhozszállítással kérni a rendelést, de a szállítmányt csomag automatába is kérheted. Azonban egy szaküzlettel is rendelkeznek, amely Budapesten kapott helyet. Így, ha a város lakosa vagy, esetleg jársz a környéken, lehetőséged van személyes átvételre is.

Mi a kiszállításos opciót választottuk, hiszen számunkra az bizonyult a legegyszerűbbnek, így miután kosárba tettük a kiválasztott késeket és megrendeltük azokat, nem volt más választásunk, mint várni a futár érkezését, és természetesen, hogy ezt az egész folyamatot titokban tartsuk apa elől, hiszen úgy lesz csak igazi a meglepetés. Sikerrel jártunk és alig pár nap alatt már nálunk volt a megrendelt csomag. Kibontottuk, és minden a legnagyobb rendben volt, semmi sem sérült meg a szállítás során. Nagyon meg voltunk elégedve a kések minőségével is, és már ott látszódott, hogy ezek hosszú ideig fogják szolgálni apa munkáját. Becsomagoltuk egy díszesebb papírba és masnit kötöttünk rá, majd a hétvégi ebédnél apa elé álltunk, hogy odaadjuk neki a jól megérdemelt ajándékot. El sem akarta hinni, hogy egy ilyen meglepetéssel kedveskedtünk neki, és férfi létére még pár könnycseppet is elejtett.

Hatalmas köszönettel tartozunk hát a Hunnia Kristály Kft.-nek, hiszen általuk okozhattunk örömet édesapámnak, aki azóta az oldal függője lett, és nem győzi rendelgetni a különböző konyhai eszközöket.